قصد خرید فیوز مینیاتوری را دارید. ایران پارسا نوین نمایندگی رسمی فیوز های مینیاتوری انواع برند های مطرح تولید کننده ی فیوز مینیاتوری است. تمامی فیوز های مینیاتوری و فیوز محافظ جان که در ایران پارسا نوین ارائه میشوند. کف قیمت بازار را دارند و دارای گارانتی و ضمانت اصالت هستند. برای خرید محصول خود در سفارش های تک و عمده با ایران پارسا نوین تماس بگیرید.
محصولات
فیوز FWH 250A-300A-350A-400A-425A
۱,۳۰۰,۰۰۰ تومانفیوز کاردی تندسوز ایتون 170M 5810
۴,۸۰۰,۰۰۰ تومانفیوز کاردی تندسوز ایتون 170M 3819D
۳,۲۰۰,۰۰۰ تومانفیوز شاخک خوابیده gr 170m 1308
۲,۳۰۰,۰۰۰ تومانفیوز شاخک خوابیده 170M 1308
۲,۳۰۰,۰۰۰ تومانفیوز دو سر پیچ خور 170m 6458
۲,۹۰۰,۰۰۰ تومانراهنمای خرید فیوز مینیاتوری
فیوز مینیاتوری یا به عبارت دیگر کلید مینیاتوری مخفف MCB یا Miniature Circuit Breaker می باشد. وظیفه ی اصلی این نوع از فیوز ها محافظت از وسایل و تجهیزات خانگی و صنعتی در برابر نوسانات جریان و اتصال کوتاه است. در ادامه به توضیح مکانیزم داخلی و تمامی اجزای سازنده ی یک فیوز مینیاتوری مناسب و همچنین انواع آن ها را برسی می کنیم. از این که توجهتان را در این مطلب به تیم ایران پارسا هدیه میدهید، متشکریم.
می توانیم فیوز را به این شکل تعریف کنیم که محافظت کننده نوسانات جریان و اضافه بار در تجهیزات صنعتی و خانگی است. این وسیله ی پر کاربرد تقریبا در هر وسیله ی الکترونیکی به جهت کاهش احتمال سوختگی و خرابی دستگاه ها وجود دارد. فیوز ها در زمانی که جریان بیش از حد نیاز دستگاه وارد مدار می شود، به جهت این که در ابتدای مدار به صورت سری با دار اصلی بسته می شوند. جریان برق را از مدار قطع می کند. و با این کار از خطرات جانی و مالی جلوگیری می کند.
گفتنی است که فیوز های مینیاتوری در مدارات فشار ضعیف مثل لوازم خانگی، روشنایی های صنعتی مثل پروژکتور ها و لامپ ها و بسیاری از مصارف تجاری وصنعتی دیگر استفاده می شود.
فیوز مینیاتوری چیست؟
فیوز مینیاتوری در انواع مختلفی 1، 2، 3 و 4 پل و ولتاژ های مختلف در بازار موجود است. این فیوز ها دو عمل اصلی برای محافظت از تجهیزات ما انجام می دهند.
1- محافظت از مدار در برابر اضافه بار و جریان.
2- محافظت از مدار در برابر اتصال کوتاه.
محافظت از مدار در برابر اضافه بار و جریان
فیوز مینیاتوری این کار را با استفاده از فلزی به نام بی متال یا به لاتین BiMetal انجام می دهند. این فلز می تواند با مقدار جریان نامی فیوز همسان شود. که بلافاصله بعد از این که جریان و گرما بیشتر از حد جریان نامی فیوز باشد. با خم شدن فلز جریان برق از مدار اصلی قطع می شود.
محافظت از مدار در برابر اتصال کوتاه
برای جلوگیری از اتصال کوتاه ( اتصال کوتاه اتصالی است که به صورت نا خواسته و ناگهانی بین دو نقطه از مدار به وجود می آید. و باعث بروز خرابی در مدار می شود.) فیوز مینیاتوری با استفاده از سیم پیچی با تعداد دور کم و قطر زیاد و با استفاده از نیروی مغناطیسی اتصال کوتاه را تشخیص می دهند. و در لحظه باعث قطع شدن اتصال کوتاه به وجود آمده می شوند.
* فیوز مینیاتوری تک فاز AC با ولتاژ 230 ولت و مدل های سه فاز AC آن ها نیز با ولتاژ 415 ولت کار می کنند. این نوع فیوز ها با مدل DC نیز با برق شهری یعنی 220 ولت در بازار موجود هستند.
مکانیزم داخلی و اجزای اصلی فیوز های مینیاتوری
فیوز مینیاتوری دارای اجزای داخلی و بیرونی بسیاری هستند. همگی این اجزا داخل محفظه ای محکم قرار گرفته اند. اساس کار این نوع فیوز ها با استفاده از دو کنتاکت ثابت و متحرک در ورودی و خروجی مدار است. به این صورت که با افزایش دما و همچنین اتصال کوتاه در فیوز باعث تغییر جهت کنتاکت متحرک شده و جریان برق را از مدار جدا می کند.
در شرایطی که اتفاق غیر منتظره ای برای مدار نمی افتد. فیوز های مینیاتوری دقیقا مثل کلید برق عمل می کنند. زیرا به صورت دستی با استفاده از کلید روشن خاموش می شوند. ولی اگر افزایش دمای ناگهانی بدلیل افزایش شدت جریان در لحظه و یا اتصال کوتاه با استفاده از پیچه مغناطیسی تغییر حالت کنتاکت منحرک، جریان را از مدار اصلی قطع می کند.
محافظت از مدار از طریق انرژی گرمایی
درباره این روش کمی قبل تر اشاره ای جزئی کردیم. در ادامه مکانیزم اصلی و دقیق این روش محافظت از مدار را برسی می کنیم. گفتیم که فلز استفاده شده در فیوز مینیاتوری بی متال می باشد. بی متال با افزایش دمای ناشی از افزایش ناگهانی جریان و اضافه بار کج می شود. و به سمت تیغه ی تریپ که زبانه ی کنتاکت محرک به آن متصل است. متمایل می شود. پس از آن این متمایل شدن باعث تغییر زاویه ی کنتاکت متحرک می شود. در نهایت این عمل باعث می شود. که جریان و اضافه بار به مدار اصلی راه پیدا نکند.
محافظت از اتصال کوتاه با استفاده از پیچه مغناطیسی
زمانی که اتصال کوتاه در زمان عبور جریان رخ می دهد. پس از متمایل شدن بی متال به سمت پیچه مغناطیسی یا سیم پیچ قطع فیوز مینیاتوری باعث می شود. که کنتاکت متحرک از مسیر اصلی به مدار خارج شده و جریان برق را از مدار جدا کند. این مکانیزم تنها در زمان اتصال کوتاه رخ می دهد. در سایر مواقع به دلیل کم بودن قدرت برای قطع مدار و تغییر حالت کنتاکت متحرک عملا اتفاقی یا قطعی برقی نخواهیم داشت.
انواع مدل های فیوز مینیاتوری
1- فیوز مینیاتوری نوع B
فیوز های MCB نوع B در لحظه عمل میکنند. و تا 5 برابر جریان نامی در نظر گرفته شده برای آن ها عمل می کنند. این نوع فیوز ها برای بار های القایی کوچک استفاده می شوند. که نیاز به عملیات سویچینگ کمتری دارند. فیوز های مینیاتوری نوع B برای مصارف لوازم خانگی و تجهیزات گرمایی و روشنایی کاربرد دارند.
– فیوز مینیاتوری نوع C
این نوع از فیوز مینیاتوری به دلیل عملکرد تا 10 برابر جریان نامی خود و توانایی بالا در محافظت از جریان اتصال کوتاه. در مصارف تجاری و صنعتی بسیار پر کاربرد هستند. و بیشتر در لامپ های فلورسنت و موتور های کوچک صنعتی استفاده می شوند. این فیوز ها در زمان مشخصی جریان را قطع می کنند و این زمان بیشتر از MCB نوع B طول می کشد. به همین جهت به آن ها اصطلاحا فیوز های کندکار نیز می گویند.
3- فیوز نوع D یا ترانسفورماتوری
این نوع MCB ها در مصارف صنعتی خاصی استفاده می شوند. عملکرد مناسب تا 20 برابر جریان نامی خود باعث شده که در ترانسفورماتور ها و مولد های ایکس ری X-RAY استفاده شده است. زمان قطع این نوع از فیوز های مینیاتوری از تمامی مدل های دیگر بیشتر است.
4- فیوز مینیاتوری نوع K
فیوز مینیاتوری نوع K برای حفاظت کردن در برابر اتصال کوتاه و اضافه بار در مدارات با فشار قوی و مدارات قدرت استفاده می شود. در این نوع از MCB ها ظرفیت قطع یا kA کمتر از تمامی انواع دیگر است. به همین دلیل به نسبت مدل های دیگر جریان ورودی را در مواقع نیاز سریعتر قطع می کند.
فیوز مینیاتوری نوع Z یا حساس
در مداراتی که نیازمند دقت و همچنین ایمنی دستگاه مورد نظر است. بایستی از این نوع از فیوز های مینیاتوری استفاده کنیم. دلیل این ادعا این است که به نسبت انواع دیگر در برابر اتصال کوتاه و اضافه بار جریان حساسیت بیشتری دارد. و زمان قطع کمتری نسبت به بقیه ی انواع این فیوز
های پرکاربرد دارد. در صورت به وجود آمدن کوچکترین خطا بلافاطله فرمان قطع را صادر می کند. و با کمترین زمان ممکن جریان را قطع می کند.
نکات مهم در هنگام خرید فیوز مینیاتوری مناسب
1- جریان نامی
هر فیوز مینیاتوری یک جریان نامی دارد. مقدار جریان نامی بایستی بین میزان جریان ورودی از سیم کشی و ماکزیمم جریان بار کامل سیستم باشد. اگر بخواهیم ساده تر موضوع را بیان کنیم. فیوز مینیاتور باید توانایی حفاظت از 125 درصد بار پیوسته و مقدار ناپیوسته بار را داشته باشد.
2- حد جریان قطع یا ظرفیت قطع یا kA
این مقدار در فیوز های مینیاتور نشان دهنده این است که فیوز تا چه اندازه ای در جریان اتصال کوتاه موثراست. ( ماکزیمم جریانی که به هنگام اتصال کوتاه از مدار میگذرد. ) به خوبی عمل می کند یا خیر. این مقدار را با واحدی به نام کیلو آمپر یا kA نمایش می دهند. ظرفیت قطع مناسب برای مصارف خانگی kA 6 و ظرفیت قطع مناسب برای مصارف صنعتی و تجاری kA 10 می باشد.
3- انتخاب نوع فیوز های مینیاتوری
هر یک از انواع مختلف و سری های گوناگون فیوز مینیاتوری برای مصارفی خاص و با حساسیت های مختلف ساخته شده اند.
انواع مختلف فیوز های مینیاتوری را به طور خلاصه شرح دادیم.
پیشنهاد می کنیم قبل از انتخاب و به پایان رسیدن روند خرید فیوز مینیاتوری مناسب خود با مشاوران و متخصصین مجرب تیم ایران پارسا نوین تماس بگیرید.
تا از مشاوره رایگان و تجربه ای لذت بخش و به یاد ماندنی بهره مند شوید.
بهترین فیوز مینیاتوری , جدول فیوز مینیاتوری , قیمت فیوز مینیاتوری زیمنس , کلاس انرژی فیوز مینیاتوری, فیوز مینیاتوری اشنایدر, خرابی فیوز مینیاتوری ,نصب فیوز مینیاتوری ,بهترین فیوز برای ,خانه ,آمپر فیوز مینیاتوری, فیوز مینیاتوری ایرانی, فیوز مینیاتوری دوبل, قیمت فیوز مینیاتوری پارس فانال
صحبت پایانی
تیم ایران پارسا مفتخر است تمامی سوالات و پیشنهادات و انتقادات شما مخاطب گرامی را شنیده. و با ارائه نکات مثبت در روند خرید فیوز مناسب صنعت و یا تاسیسات خانگیتان به شما کمک کند. از اینکه ایران پارسا را انتخاب کردید بی نهایت از شما ممنونیم.